קטע מהעבודה
השיעור הראשון היווה שיעור פתיחה לקורס, ובו נידונו היסודות התיאורטיים של הקורס. בתחילת השיעור נשאלה השאל האישית,-מה אני עושה פה? השאלה היוותה עבורי חומר משמעותי למחשבה, ואני רואה את התשובות השונות שניתנו לה כחלק מהמניעים שלי, שלא היו ברורים לי במידה רבה עם כניסתי לקורס, אולם התבהרו עם הצגת השאלה באופן קונקרטי, ולאחר מכן סייעו לי בהמשכו של הקורס. מספר תשובות שנתנו לשאלה זו נגעו לליבי במיוחד, ובהם התשובות הנוגעות לרצון לעשות שינוי, להתחבר יותר לצד האומנותי והאסטתי שבי, להעשיר אותי בידע שימושי, לגלות את עצמי מחדש וליצור חיבור בריא יותר בין הגוף לנפש.
במהלך שיעור זה, נידונה הדרך בה האומנות יכולה ליצור שינוי חברתי. בהקשר זה, הוזכר גם הקשר בין תהליך חינוכי לבין תהליך אומנותי, מכיוון שהאומן יכול ליצור באמצעות האומנות שלו חוויה חינוכית עבור ילדים ומבוגרים כאחד. האומנות היא המגשרת בין הידוע לנו לבין הדברים שאותם אנחנו לא יודעים, במידה רבה היא דומה לחלום, שכן האומן לא מביע ביצירתו אידיאולוגיה קונקרטית, אלא יוצק לתוך יצירתו מגוון של תחושות ואינטואיציות שמלוות אותו בחייו
תוכן עניינים
הנחיות לכתיבה ועריכת יומן מסע
א. תיאור כללי:
יומן מסע הוא בבחינת תיעוד ומעקב אחר הפעילות השוטפת של הסטודנט/ית במהלך הקורס. בנוסף, מאפשר לסטודנט ומבקש לפתח תהליכי חשיבה אשר מתבססים על הנלמד והנעשה במהלך הקורס. יומן המסע מבקש לשלב בין הנעשה – הנראה – הנלמד – והמרגיש.
מצד אחד תפקידו לשמר ולתעד את החומרים שעלו – נלמדו ונוצרו במהלך הקורס, ומצד נוסף הוא מבקש מהסטודנט לפתח תהליכים משולבים של התבוננות פנימית עצמית והתבוננות תבונית. ביומן המסע הסטודנט/ית מתבקש/ת לדעת להתבונן על עצמו פנימה ולתאר תהליכים אישיים פנימיים חווייתיים ורגשיים, ובנוסף לפתח תהליכי חשיבה של התבוננות, ניתוח, הבנה ויצירת הקשרים חיצוניים - חברתיים, תרבותיים, פסיכולוגיים ואמנותיים.
ב. מבנה היומן:
היומן מחולק לשלושה פרקים:
תיעוד
- § כל פעילות שנעשתה תיעוד
- § פרוייקט גמר
- § רפלקסיה וסכום
בכיתה:
- תאריך, מספר השיעור, נושא השיעור, ההנחיות לביצוע הפעילות, צילום של התוצרים.
- במידה ובמהלך הפעילות הייתה גם פעילות של כתיבה יוצרת, יש להוסיף גם אותה.
- הפעילות כוללת גם תוצרים אישיים, וגם פעילות קבוצתית (אירגון העבודות כקולאג' קבוצתי , אוצרות וכו')
- סטודנט/ית שחסר בשיעור חייב להשלים בכוחות עצמו את הפעילות האישית ולצרפה ליומן.
- בסוף כל שיעור ניתן להוסיף כמה שורות של רפלקסיה אישית ותובנות.
פרוייקט גמר
פרוייקט הגמר מוצג לראשונה בכתה בזמן המיועד. לאחר מכן יש להוסיף אותו כפרק בפני עצמו ליומן המסע. הפרוייקט הוא חלק מהמסע, ולכן גם הוא נכלל בתיעוד.
- כתיבת ותיאור הרעיון
- הצגת דף עמדה
- צילום של הפרוייקט, תהליכים, ותוצר סופי.
רפלקסיה וסכום
פרק הרפלקסיה הוא החלק המשמעותי והחשוב בכתיבת העבודה. בפרק הסכום ניתנת לסטודנט/ית אפשרות להציג את התהליך שעבר/ה. בשלב זה הסטודנט/ית מתבונן/ת על כל היומן ועל המסע במבט על שבו הוא בוחן את עצמו באופן חווייתי – אישי – רגשי, ובוחן ולומד אותו מבחינה תוכן ורעיון. הרפלקסיה מתחלקת לשני חלקים:
- 1. חוויתי – אישי :
- לימוד החוויה האישית ותיאורה.
- 2. תוכני – רעיוני:
- עיון ולימוד מתוך העשייה, התוצרים, הפעילות, והתכנים שעלו בכתה.
- גיבוש עמדה מושכלת בהקשרים חיצוניים ( תרבות, חברה, אמנות, נפש ואדם) והצגתה.
- העבודה אינה אקדמית, אך במידה ויש התייחסות לידע (מאמר, תוכן, ציטוט, ) יש לציין בסוגריים את המקור.
- אין משמעות לאורך הרפלקסיה, זוהי בחירה אישית. הדגש הוא התוכן ואופן הכתיבה.
פרטים נוספים
מטלה - כתיבת יומן מסע |
|
מק"ט |
880417 |
מספר עמודים |
12 |
מספר מילים |
2449 |
מספר מקורות בעברית |
0 |
מספר מקורות באנגלית |
0 |
מחיר (כולל מע"מ) |
499.90 ₪ |
אפשרויות תשלום
אפשרויות התשלום לרכישת החומר האקדמי הם: כרטיסי האשראי המוכרים בארץ מכל הסוגים, PayPal, או העברה בנקאית (בתיאום טלפוני מראש ) 24 שעות ביממה.
מיד לאחר ביצוע ואישור התשלום העבודה תשלח למיל שהוזן בעת הרכישה.
לתיאום תשלום דרך הטלפון ניתן להתקשר לטלפון מספר: 052-4041788